Tietoa

Original photo by vestman (Flickr)

Remix Helsinki -hanke tukee audiovisuaalisten materiaalien luovaa ja laillista uudelleenkäyttöä mm. järjestämällä työpajoja, seminaareja ja jakamalla havaittuja hyviä käytäntöjä, resursseja sekä työkaluja suomeksi.

Hankkeen ensimmäisenä aktiviteettina järjestettiin Lupa remiksata! -videotyöpaja 19.-21.11.2010 Harjun nuorisotalolla. Pajan keskeisenä tavoitteena oli edistää Internetissä olevien avoimien sisältöjen käyttöä sekä tukea laillista remix- ja mashup-videoiden tekoa ja jakamista. Käytännön osaamisen ja taitojen kartuttamisen lisäksi työpajassa keskusteltiin tekijänoikeudellisista kysymyksistä.

Työpajan järjestäjinä olivat Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun tutkijat Sanna Marttila, Andrew Gryf Paterson, Kati Hyyppä ja Anne Luotonen. Työpajan asiantuntijana ja ohjaajana toimi myös mm. VJ PHOQ (XPLOITEC).

Työpaja on osa EUscreen-projektia, jonka tavoitteena on tukea eurooppalaisten televisiosisältöjen käyttöä Internetissä. Paja toteutettiin yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen ja Pixelversityn (Pikseliähky) kanssa.

Kysymyksiä ja kommentteja voi lähettää osoitteeseen
remixhelsinki@gmail.com